DESPRE NOI

SITE DE VÂNZARE! NU MAI PROFESEZ ÎN DOMENIU ------------ Ce este un consilier juridic

Profesia de Consilier Juridic este integrată în sistemul de justiție românesc și poate fi exercitată de către absolvenții facultăților de drept, conform prevederilor Legii nr. 514/2003 – privind organizarea și exercitarea profesiei de consilier juridic și prevederilor statutului profesiei, fiind organizată autonom.

Rolul principal și activitatea desfășurată de consilierul juridic în cadrul entității juridice în care profesează sunt preponderent acelea de prevenție, opinia sa fiind una consultativă.

În practică, un consilier juridic acționează îndeosebi într-o manieră pro-activă, anticipând situațiile și conjuncturile ce pot afecta sau chiar pune în pericol desfășurarea fluentă a activității entității juridice.

Exercitarea atribuțiunilor profesionale se bazează pe onestitate, probitate, corectitudine, confidențialitate și independența opiniilor profesionale.

Deși profesia de consilier juridic nu este o profesie liberală, în exercitarea sa și în legătură cu aceasta, consilierul juridic este independent profesional și nu poate fi supus niciunei îngrădiri sau presiuni de orice tip, acesta fiind protejat de lege. Consilierul juridic, în exercitarea profesiei, se supune numai Constituției României, legii speciale și statutului profesiei.

Relația profesională dintre Consilierul Juridic și beneficiarul serviciilor sale se realizează numai în baza unui Contract individual de muncă, fie că este vorba despre un contract de muncă cu normă întreagă sau cu timp parțial de muncă, cu respectarea tuturor drepturilor și obligațiilor prevăzute de Legea nr. 53/2003 – Codul muncii și de Constituția României.

Consilierul Juridic asigură apărarea drepturilor și intereselor legitime ale statului, ale autorităților publice centrale și locale, ale instituțiilor publice și de interes public, ale celorlalte persoane juridice de drept public, precum și ale persoanelor juridice de drept privat și ale celorlalte entități interesate în conformitate cu Constituția și cu legile țării.

În exercitarea profesiei și în legătură cu aceasta, consilierul juridic este obligat să păstreze secretul profesional privitor la cauza ce i-a fost încredințată, cu excepția cazurilor prevăzute expres de lege.

  • „Iubesc aceasta meserie si o fac cu pasiune. Sunt întru totul convins ca, daca doresti sa fii un excelent profesionist si sa iti atingi obiectivele pe care ti le-ai propus, trebuie în primul rând sa ai credinta în Dumnezeu, iar apoi trebuie sa ai puterea si taria nu doar sa încerci sa le atingi, ci sa lupti si sa crezi în ceea ce faci si astfel vei obtine rezultatul dorit.”   Membru activ în Colegiul Consilierilor Juridici Cluj.   Licentiat în drept, absolvent al Universitatii Crestine "DIMITRIE CANTEMIR", Facultatea de Drept – Cluj-Napoca.
    Catalin Vasiloiu
  • Membru activ în Colegiul Consilierilor Juridici Cluj. Licentiat în drept, absolvent al Universitatii " Babes-Bolyai", Facultatea de Drept – Cluj-Napoca Cu o experienta de aproape 20 de ani în profesie, este specializat în ramuri de drept precum: drept comercial, drept civil, dreptul muncii si nu numai.
    T. A.
  • Avocat G.L. este membra a Baroului Cluj, avocat pledant si de consultanta, cu o vasta acoperire a tuturor domeniilor de drept existente, precum si cu o pregatire continua în acord cu multitudinea de modificari legislative actuale. Absolventa a Universitatii Crestine "DIMITRIE CANTEMIR" Bucuresti, Facultatea de Drept – Cluj-Napoca, înca de la terminarea studiilor a îmbratisat cariera de avocat.
    G. L.

5 motive pentru care să alegi colaborarea cu un consilier juridic

Iată mai jos 5 motive pentru care merită să analizați dacă trebuie să alegeți sau nu colaborarea cu un consilier juridic:

1. Vă doriți ca afacerea dumneavoastră să fie în SIGURANȚĂ, având alături PROFESIONIȘTI auto-motivați?

2. Cum ar fi dacă ați obține rapid o REDUCERE a RISCURILOR business-ului dumneavoastră?

3. V-ar placea ca în firma pe care o conduceți, relațiile cu și dintre angajați să fie bazate pe ÎNCREDERE, CORECTITUDINE, DISCIPLINĂ și STABILITATE?

4. Știm cât de dificile sunt unele momente în relația cu partenerii de afaceri. Vreți să vă bucurați de GESTIONAREA EFICIENTĂ a CONFLICTELOR?

5. Aveți nevoie de CERTITUDINI, în general?

Motto

Motto: "Înțelepciunea populară spune că întotdeauna paza bună trece primejdia rea!"

Imaginați-vă un scenariu simplu:

De ce să fii nevoit să plătești imediat și scump pe cineva care să te ajute să ieși acum din situația în care ai intrat – chiar fără să vrei și nebănuind că urmează să ți se întâmple, când poți alege din timp și mai simplu, să ai lângă tine permanent un bun sfătuitor, un ghid care să te informeze anticipat despre acea (posibilă) situație și să o poți evita?