Telemunca – reglementarea a fost publicată în Monitorul Oficial
GDPR – Atenție la termenul limită care se apropie pentru conformare: 25 mai 2018!
25/02/2018
Show all

Salariații au posibilitatea de a munci și sau doar de acasă ori din alt loc ales de comun acord cu angajatorul, aflat în afara sediului sau punctului de lucru al firmei.

Există condiția ca activitatea desfășurată să fie realizată utilizând tehnologia informatică (desktop, laptop, smart-phone etc.).

„Tele” – salariații au exact aceleași drepturi și obligații pe care le are un salariat obișnuit.

Ce aduce nou LEGEA nr. 81 din 30 martie 2018 privind reglementarea activității de telemuncă:

  • salariații români vor putea munci și de la domiciliu sau în altă locație decât sediul firmei sau punctul de lucru la care sunt angajați.
  • sunt avantajați cei ce lucrează pe calculator, deoarece legea permite oricărei persoane care lucrează pe calculator să facă acest lucru de acasă, însă ITM poate face verificări la domiciliu.
  • angajatorul trebuie să verifice dacă se respectă acasă toate normele de securitate de muncă și Inspectoratele Teritoriale de Muncă pot să facă verificări cu privire la faptul dacă se respectă normele de securitate în muncă
  • practic, domiciliul se transformă într-un fel de birou. Este exact ca și cum ai lucra într-un birou, doar că biroul se află acasă (sau în alt loc ales de comun acord)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *